Nie jesteś zalogowany na forum.
Duże miasto, główna siedziba Stacji. Mocno ufortyfikowane i spokojne. Bardzo, żadnych zombie ani innych bestii. Warto tu przyjechać. Duża możliwość handlu, dużo ludzi. No raj na ziemi. Zniszczonej ziemi.
Krzysztof Wilczyński szedł jedną z głównych ulic zniszczonego Poznania. Cisza i spokój...
Poprawił miecz i ruszył do głównej siedziby jego siostry. Oczywiście miał imunitet dyplomaty.
Gdy przeszedłeś kilkanaście metrów, widzisz mocno obwarowany i umocniony fort z herbem Przymierza namalowanym na głównej bramie, przy której stacjonują snajperzy i szturmowcy, a nawet pojazd opancerzony. Od razu było wiadomo, że to jest to, czego szukasz.
- No... ma się tą ochronę. P942? No nieźle.
Idzie tam.
- Stój! Ktoś ty?!
Krzyczał do ciebie dowódca garnizonu, a obok niego stali wycelowani w ciebie snajperzy.
- Dyplomata ze Stacji! Do tego brat Moniki Wilczyńskiej!
Pokazuje pieczęć Stacji.
- Ach, wejdź!
Wrota zaczynają się powoli otwierać, a pojazd opancerzony nadal jest w ciebie wcelowany. Natomiast żołnierze przy bramie patrzą się na ciebie z nieufnością. Nagle słyszysz głośne "chrząkania" zombie za twoimi plecami.
Skacze do przodu i wyciąga miecz po czym odwraca się w stronę chrząkania.
Grupa żywych trupów ciągnie się za tobą kilkanaście metrów dalej, chrząkania nie przestają. Wrota już się prawie otworzyły.
- Wchodzisz czy nie?!
Wchodzi szybko i chowa miecz.
- Co to kurwa ma być... Co ona odpierdala z tym miastem...
Idzie do jej kwatery. Zna miasto, zna wszystko w tym mieście. Mieszkał tu i nauczył się wszystkiego o nim. Idzie szybkim krokiem.
Omijałeś wielu mieszkańców oraz wojsko Przymierza razem z pojazdami. Gdy docierasz do kwatery - stoi przed tobą dwójka ciężko opancerzonych strażników.
- Nie ma wejścia.
- Jestem dyplomatą z Sojuszu. Dodatkowo wiążę mnie prawo. Jestem bratem Moniki Wilczyńskiej.
Pokazuje papiery z Sojuszu.
- Musicie mnie przepuścić. Jestem Wilkiem, zostałem umówiony na spotkanie.
Strażnik sprawdził coś w notatniku.
- Hmm... Tak, racja... Wchodź.
Machnął reką, nie odwracając uwagi od kartki.
Wchodzi dumnie i szybko.
Kwatera wygląda na bogatą, pełne wyposażenie mieszkalne, biżuteria oraz obrazy. Podchodzi do ciebie doradca.
- Pan...?
- Jestem umówiony z moją siostrą. Moniką Wilczyńską. Nie wie, że to ja. Jestem zaginionym wojownikiem. Teraz mam z nią spotkanie. Jestem dyplomatą z Sojuszu.
- Jak się tu dostałeś, to musiałeś mieć pieczęć... Dobrze, zaprowadzę cię.
Doradca ruszył dostojnym i wyprostowanym krokiem po schodach na górę.
Rusza za nim wyprostowany, w zbroi wygląda jak czołg. Bardzo wielki, silny czołg.
Podchodzi do drzwi i powoli je otwiera.
- Proszę wejść.
Machnął gustownie, szlachecko reką na znak wejścia
Wchodzi z zdejmuje hełm, po czym podchodzi do Moniki i klęka przed nią.
- Pani, przybywam z rozkazu Sojuszu. Nazywam się Krzysztof Wilczyński aka. Wilk.
- Wilczyński? Krzysztof...? To ty?
Oderwała się od pisania i spogląda na ciebie.
Wstaje i prostuje się.
- Witaj siostro. Przybywam z rozkazu Sojuszu.
Jego twarz jest inna niż go zapamiętała. Jest poharatany, zimne spojrzenie przeszywa ją. Nie ma w nich czułości choć czuć w nich tamtego chłopaka.
- Gdzie żeś był przez ten cały czas? Myślałam, że nie żyjesz... Zmieniłeś się strasznie...
- Byłem w różnych miejscach. Ameryka, Brazylia, Holandia. Wszędzie bitwy. Zostałem najemnikiem. Tak jak i przy tej misji.
Widać na jego plecach miniguna i wielki miecz.
[ Wygenerowano w 0.053 sekund, wykonano 10 zapytań - Pamięć użyta: 1.01 MB (Maksimum: 1.29 MB) ]