Nie jesteś zalogowany na forum.
- Nieźle się dorobiłeś... Ale dobra, rodzinne sprawy na bok - czego chcesz?
- Nie ja pani. Sojusz a raczej wy zaproponowaliście Sojuszowi pakt handlowy. Przyjechałem przedyskutować ceny.
Jego głos jest zimny, przecina ją. Tak samo wzrok.
- A więc tak... Proponujemy handel metalurgicznymi dobrami i opancerzeniem, co wy na to?
Widzisz zdziwienie w jej oczach, ale zachowuje spokój.
- Stacja proponuje za to paliwo. Wiemy, że brakuje wam go. Nam nie a raczej im. Sojusz w zamian chce prądu.
- Nie damy wam prądu, też go potrzebujemy, przykro mi.
Zaczęła opierać się rękoma o blat biurka.
- Nie nam. Im. Ja nie jestem ani wasz ani ich. W takim wypadku proszę rozmawiać z moim "szefem".
Daje jakiś przedmiot na blat. Pokazuje się chologram szefa Stacji.
- Panie, rozmawiajcie.
Odchodzi w cień.
Nic nie słyszysz z rozmowy pań. Zza okna, przy którym stoisz, słabo słyszysz ujadanie zombie.
Stoi i zakłada hełm. Słyszy rozmowę.
Są lekkie zakłócenia. Nie słyszałeś wcześniejszych dialogów.
M: Prądu nie dostaniesz, Leonardzie...
L: Ale taka była umowa, więc albo prąd albo nic.
M: Jak dam ci prąd, to moja kwatera zostanie już całkowicie oblężona przez trupy!
L: Nie moja sprawa, chceta benzyny, to musicie dać prąd.
M: Ech, jak tak to koniec tematu, bez odbioru.
Monika rozłączyła się z hologramem i otarła czoło z potu.
Wychodzi z cienia i zabiera przedmiot. Sprawdza coś w hełmie.
- Przelał pieniądze.
Kiwa głową.
- Żegnaj.
Odwraca się i rusza do wyjścia.
- Mhm, żegnaj...
Była kompletnie obojętna do całej sprawy, więc odwraca się od ciebie i zaczyna się przyglądać widokowi zza okna.
Wychodzi i rusza do wyjścia z miasta. Poprawia miecz, wsiada na motor, podjeżdża pod bramę.
- Otwórzcie. Wyjeżdżam.
Wrota po jakimś czasie się otworzyły, a wojsko nie spuszczało z ciebie oka.
Wyjeżdża i jedzie omijając zombie. Zna drogę, dodatkowo pomaga mu wbudowany GPS w hełmie. Jedzie do wioski. Tej przyjaznej.
Podróż była spokojna. Będąc pod zabudowaniami wioski, ludzie patrzą na ciebie przyjaźnie, lecz widać w ich oczach smutek.
Podjeżdża pod ratusz.
- Cholera jasna, muszę gdzieś przenocować...
Slyszysz krzyki z którejś z alejek.
Biegnie tam, hełm dokładnie lokalizuje dźwięk i stronę w którą powinien się udać.
Gdy dochodzisz do alejki, widzisz jak jakiś żywy trup zjada jeszcze krzyczącego człowieka, a drugi zombie dobiera się do kobiety zagonionej "w kozi róg". Oprócz tego możesz dojrzeć rozerwaną metalową siatkę, przez którą dostały się monstra.
Szybko przecina mieczem zombie, pancerz ocenia stan kobiety i mężczyzny. I ich zainfekowanie.
- Nie ruszać się albo zginiecie.
Celuje w nich z miniguna.
Pancerz zbiera informacje... Musisz trochę poczekać, a mężczyzna zwija się z bólu na ziemi, natomiast kobieta jest przerażona całą sytuacją.
Nadal celuje.
Informacje wyświetliły ci się przed oczami.
Andrzej Rostocki... Stan - ogromna i głęboka rana po zębach... Zainfekowanie = 89%
Joanna Rostocka... Stan - zadrapanie... Zainfekowanie = 7%
Kobieta zbiera się do ucieczki, a mężczyzna płacze.
- Przykro mi ale musisz zginąć. Dziewczynę da się wyratować.
Mierzy do niego z Miniguna.
Dziewczyna ucieka z krzykiem przez szczelinę w siatce, a mężczyzna składa ręce w znaku błagania.