Nie jesteś zalogowany na forum.
Katarzyna bez słowa zabrała śmieszka. Atena się odezwała.
No ja pierdole... Najpierw Hades, a teraz ja? Serio?
Ech... skoro i ty pani nie chcesz to nie... żegnaj
Jego myśli przestają być istotne, odsuwa je. Próbuje oczyścić swoją głowę duchowo i fizycznie.
Po oczyszczeniu czujesz odnowienie duszy. Zapada mrok, księżyc jest w kształcie sierpa. Obóz tętni życiem, gdyż już jest rozstawiony. Katarzyna siedzi w jednostce administracyjnej i coś zapisuje. Reszta Wilczarzy zajmuje się sprawami związanymi z ich grupami.
Wstaje, czuje zew. Idzie przez środek obozowiska i wyciąga miecz, oddala się od nich, jest na uboczu, zaczyna trenować walkę mieczem.
Ostrze jest przedłużeniem ręki... ostrze to część mego ciała
Nadal trenuje.
Muszę włączyć... moje możliwości... muszę...
Trening zaczyna cię męczyć. Czujesz jak lepiej ci idzie posługiwanie się mieczem.
Nadal trenuje lecz w pewnym momencie stara się ujawnić swoje nowe umiejętności, skupia się na tym.
Opadasz z sił. Ares do ciebie przemawia.
Wojowniku... Czemuż tak ćwiczysz?
Panie... chcę być najlepszy... chcę być silny, chcę siać grozę w sercach mych wrogów, chcę być potworem, chcę pokazać im, że jestem ich panem, panem ich przeznaczenia, chcę aby na każdym polu bitwy bano się, że przyjdę... chcę... być ich postrachem!
Dobrze prawisz, wojowniku... Badź panem swojego losu poprzez miecz, zdobądź chwałę i wyższość nad jednostką... Długa droga przed tobą, człowieku pełny szczęścia. Wykorzystaj co masz... Żegnaj...
Dzięki Ci panie...
Znów zaczyna trenować, daje w to wiele sił, stara uwolnić swoje umiejętności.
Nie masz sił, padasz z przemęczenia i mdlejesz. Po jakimś czasie czujesz jak ktoś cię przenosi. Budzisz się rano z bólem głowy w namiocie medycznym, siedzi obok ciebie Bartosz.
- Kurwa mać. Gdzie moja ręka? To znaczy miecz?
Próbuje wstać.
- Wszystko jest blisko ciebie, nikt cię nie okradł...
Spojrzał na twój stan.
- Zemdlałeś, byłeś cały blady, Katarzyna cię przyniosła. Powinieneś odpoczywać.
Opada na łóżko.
- Ćwiczyłem po prostu.
Szuka papierosów.
- I jeszcze jedno, przerywasz palić. Wykryłem u ciebie przedsionek raka płuc, nic groźnego na razie. Nikt cię nie musiał badać kawał czasu...
- Ja pierdole! Papierosy... moje, moje... KUUUURWA!
Oddycha szybko.
- Moje maleńkie!
Tuli papierosy i warczy na niego.
Bartosz uderza cię w twarz.
- Ogarnij się, przywódca musi być zdrowy psychicznie!
- Nie oddam...
Gryzie go w rękę, delikatnie acz dosadnie.
- I tak umrę, to pierdole.
Wychwala swoje papierosy, mówi, że one mu nie szkodzą.
- Jak przestaniesz palić to nie umrzesz... Mam iść po Katarzynę, żeby cię do pionu nastawiła?
Przygotowuje się do wyjścia.
- A co ona mi zrobi?
Śmieje się jak gremlin i potrząsa tak samo głową.
- Kobiety mają swoje sposoby. A w każdej chwili ludzie mogą cię obalić za niezdrowy stan psychiczny. Więc...?
Stoi w progu wyjścia.
- A wołaj ją.
Chichra się i zasypia tuląc papierosy.
Bartosz wyszedł, a po jakimś czasie weszła Katarzyna.
- Masz przestać palić.
Budzi się.
- Szo?
- Masz przestać palić powiedziałam. Jak nie, to wyciągnę poważne dla ciebie konsekwencje, których teraz ci nie powiem.
[ Wygenerowano w 0.081 sekund, wykonano 8 zapytań - Pamięć użyta: 1.13 MB (Maksimum: 1.43 MB) ]